Acidului hialuronic

Importanta acidului hialuronic

Datorită structurii sale moleculare unice și a proprietăților fizico-chimice, acidul hialuronic prezintă o varietate de funcții fiziologice importante în organism.

Favorizați vindecarea rănilor

De exemplu, lubrifiați articulațiile, reglați permeabilitatea peretelui vaselor de sânge, reglați proteina, difuzia și funcționarea electrolitului de apă, favorizați vindecarea rănilor și așa mai departe.

Mai important, acidul hialuronic are un rol special în conservarea apei, care este cea mai bună substanță hidratantă care se găsește în natură și este cunoscută ca un factor de hidratare natural ideal.

Moleculele sale hialuronice pot transporta mai mult de 500 de ori apă, deci este utilizat pe scară largă în cosmetică.

Acidul hialuronic este o matrice multifuncțională

Acidul hialuronic este o matrice multifuncțională, larg distribuită în corpul uman. Din care pielea conține, de asemenea, o cantitate mare de acid hialuronic.

Procesul de maturare și îmbătrânire a pielii umane s-a schimbat, de asemenea, odată cu conținutul și metabolismul acidului hialuronic, poate îmbunătăți metabolismul nutriției pielii, poate face pielea moale, netedă, îndepărta ridurile, crește elasticitatea și previne îmbătrânirea.

Utilizat împreună cu alți nutrienți, poate contribui la realizarea efectului dorit de promovare a absorbției nutrienților.

Acidul hialuronic în sine are o sarcină negativă, prezentă în majoritatea țesuturilor moi din corpul animalelor. Soluția sa apoasă este fluidul viscoelastic, umplut în spațiul dintre celule și fibrele de colagen și acoperind unele țesuturi ale pielii.

La animale, funcția sa principală este de a proteja și lubrifia celulele, de a regla mișcarea celulelor din acest substrat viscoelastic, de a stabiliza structura rețelei de colagen și de a o proteja de deteriorarea mecanică.

Acidul hialuronic este distribuit pe scară largă în țesuturile conjunctive ale corpului, aproape sub formă de stare pură există în cavitatea articulară vitroasă.

Rol important în metabolismul epidermei

Acidul hialuronic din piele joacă un rol important în metabolismul epidermei corpului uman. Distrugerea sau tulburarea acidului hialuronic din organism poate provoca boli.

Reducerea conținutului de acid hialuronic sau deteriorarea pielii poate provoca deshidratarea pielii, riduri și pierderea elasticității, face ca îmbătrânirea pielii. Astfel, acidul hialuronic este cunoscut și ca factor anti-îmbătrânire.

Acidul hialuronic este una dintre componentele matricei majore ale epidermei și dermei pielii umane. Funcția sa fiziologică este de a permite apei să intre în golul celulelor și, combinată cu proteine, să formeze un gel proteic, să lipească celulele împreună, să joace rolul metabolismului celular normal, să aibă efectele care păstrează apa celulelor, protejează celulele de încălcările agenților patogeni, accelerează pentru recuperarea țesutului pielii, îmbunătățirea capacității regenerative de vindecare a rănilor, reducerea cicatricilor, îmbunătățirea imunității etc.

Tratamentul opăririi, arsurilor, degerăturilor

În aspectele materiilor prime farmaceutice, acidul hialuronic utilizat ca antiinflamatoare nesteroidiene și medicamente auxiliare pentru tratamentul artritei, oftalmologie, chirurgie cardiacă un efect unic în tratamentul opăririi, arsurilor, degerăturilor, pielii artificiale etc.

Prin influența oamenilor în vârstă și a factorilor de nutriție, soare, mediu și așa mai departe, capacitatea organismului de a sintetiza acidul hialuronic a scăzut, conținutul de acid hialuronic din piele va fi redus treptat, omul în perioada embrionului are cele mai mari concentrații de acid hialuronic și a scăzut treptat după naștere.

Dacă poziționarea conținutului relativ de acid hialuronic la 100% la persoanele în vârstă de 20 de ani, atunci vârsta de 30,50,60 va scădea respectiv la 65%, 45%, 25%. Când acidul hialuronic din piele scade sub un anumit nivel, conținutul de apă de pe suprafața pielii va fi redus treptat, acest lucru cauzează îmbătrânirea stratului cornos, pielea devine rugoasă, apar riduri, pierderea elasticității, acest fenomen apare în general după vârsta de 25 de ani.

Distrugerea acidului hialuronic în piele este legată de razele ultraviolete

Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care diferența dintre pielea celor vârstnici și pielea copiilor. În timp ce distrugerea acidului hialuronic în piele este legată de razele ultraviolete, deci persoanele care au fost angajate pe termen lung în munca pe teren, viața de pe munte au o piele foarte aspră, personalul operațiunilor în aer liber ‘în comparație cu ofițerul din interior, pielea lor arată, de asemenea, mai aspră.

Tratamente ale mâinilor cu acid hialuronic.

Tratamente ale mâinilor cu acid hialuronic
Tratamente ale mâinilor cu acid hialuronic

Exista tratamente speciale cu acid hialuronic și pentru mâini realizat în clinici specializate care vor efectua treptat prin diverse procedee revitalizarea pielii dar si al volumului mainilor.

Rezultatele apar imediat si razista o lunga durata de timp.

Va recomandam si acesta crema pentru rezultate foarte bune la nivelul pieli atât de pe mâini cât și de pe corp.

crema cu serum pentru piele
crema cu serum pentru piele

Concluzie:

Nu doar unghiile sunt cele de care trebuie sa aveți grija mereu pentru a arata foarte bine iată ca și pielea trebuie tarata pentru a avea niște mâini de invidiat.

Nu uitati ca pe d-abinails.ro gasiti totul pentru unghii, gel uv, lampa uv, freze si alte accesorii.

Lasă un comentariu